Städat!

Hejsan!
Ja precis som rubriken lyder, det är exakt vad vi har gjort idag. Har städat i Louises & hennes mammas gamla lägenhet hela dagen. Men gick rätt snabbt ändå, för vi var 5 st. Jag hjälpte Lollos mormor med köket. Så idag har jag i stort sätt städat ett helt kök hehe :P Var väl klar vid 5-tiden, så då blev hit & äta. Potatissallad & revbensspjiäll, riktg gott! :) Louises mamma har kört louises mormor hem, & handlar med chips & dippa hem sen. Så då blir det ännu mera gott! Så det blir väl bara titta film ikväll & ta det lungt. Men massa mys på det! Just nu sitter jag & lollo med varsinn dator i knät haha. Hon pluggar & jag gör en massa olika. Det är greys anotomy på tv, den serien är sjukt bra! Så nu ska jag fortsätta titta på det :)

Mys!

Blev bara att ta det lungt innan, satt vid datorn en stund. Sen bara ligga & vila, trött som fan idag ;O Sen blev vi hungriga, så det blev en tur ner till pizzerian för min & Lousies del. Gott va det iaf! Nu har vi bara legat & snackat om allt möjligt ett bra tag. Man har ju rätt mycket & prata om & ta igen. Men vi har ju  en hel vecka på oss! :) Satt & titta på trailern för paranormal activity 2 innan & jag tyckte 1:an var hemsk. Denna verkar ju ännu värre! Jag har tvingat Louise att vi ska se den på bio. För jag bara måste se den på bio haha! Sen hur det kommer gå är en helt annan sak. Vi kommer säkerligen sitta helt vettskrämda i varandra knä eller något inne i bio salen. Men som sagt en film som måste ses på bio, bara för att! Nej, nu ska jag ut till dom andra som sitter i soffan & kollar film. Blir nog att bädda ner sig i sängen & sova snart med. Så nattinatti! <3

30 oktober 2010

Hejsan!

I torsdags va jag i skolan hela dagen. Sista lektionen var friskvård, så vi åkte in till kristianstad & prata lite om historian där. Sen stack jag & Sandra in till stan. Jag var tvungen & fixa lite saker. Köpte även ett par nya skor, så nu har jag vinterskor. Sen tog jag bussen hem till skolan. Johanna kom & mötte mig. Sen började jag packa mina saker. Sen blev det spela spel & äta tårta :) Massa mys på det! & sen satt man bara & titta lite på tv. Kom nog inte i sängs förens vid halv 3 ;O


Fredags kom jag upp i tid till skolan & hann äta frukost. Inte illa! Första lektionen var historia där jag skrev klart mitt historia arbete. Äntligen! Efter det så var det svenska. Tittade kkart filmen som vi börjat se. Kommer inte ihåg vad den hette, men den var bra. Sen var det lunch, då man träffa Johanna. Hennes sista dag på praktiken. & då brukar mattanterna spruta ner dom med vatten. Men jag & Jana hann före, tog varsitt glas vatten & hällde över henne :P Sen stack jag & Jana upp på rummet. Skulle hämta hennes skor & min packning. Men Jana packa om till mig, antar att jag inte är så bra på det. Sen kom Stephan & då började färden mot stockholm. Resan gick bra & jag fick tag på åksjuketabletter till slut. & jag lyckades sova en stund med. Den enda tråkiga var när vi kom fram till Södertälje där det va en skit lång bilkö. Då bestämde vi oss för att stanna & äta. Sen fortsatte vi köra, & då var det inte lika farligt längre. Var nog framme hos Louise vid 9-tiden. Tog det bara lungt & så igår kväll. Satt på balkongen & drack lite öl. Sen tittade vi film & sen blev det sova. & jag somna direkt kan jag ju lova, fy fan va trött jag var!


Idag kom Lollo in & väckte mig vid 9 för dom skulle flytta idag. Så hela dagen idag har vi ägnat oss åt att flytta alla saker. & hennes mormor gjorde smörgåstårta, skit gott! :) Blev väl klara med allt bärande & så för ngn timme sen. Har fått upp sängarna på Lollos rum nu med & nu sitter hon på golvet & ska packa upp. Så jag hade tänkt gå ut & ta en cigg, sen hjälpa henne med sitt. Får se vad som händer ikväll. Vi är rätt trötta så jag tror bara det blir att ta det lungt ikväll :)


Love/T

27 oktober 2010

Hejsan!


Idag var jag duktig & försov mig inte. Hann till och med att äta frukost. Första lektionen var engelska, inte så jobbigt bara sitta & göra några pappren. Sen efter det datorkunskap. & för en gångsskull gjorde jag något. Har nästan skrivit klart mitt historia arbete. Känner mig riktigt duktig. Sen lunch. Potatis & dillkött. Gott faktiskt. Sen var det matte & den lektionen har jag ingen kommentar om. Kaos typ!

Sen efter skolan bar det av till kstad med Jana för hon skulle handla. Men visade sig att jag hade fått mina pengar. Så vi beslutade oss för att stanna längre i stan & äta där med :) Handla: Ny vinterjacka, tjocktröja, vantar, mössa, smink, linne, underkläder, leggings, en tröja & lite annat smått & gott.

Blev att bussen hem vid 20 över 6. Johanna mötte oss så vi kunde för bärhjälp haha (a). Jag handlade en del. Sen blev det bara att sitta & spela. Sen en promenad med Johanna idag igen. Men denna gången var jag rätt klädd & frös inte. Nu har jag suttit här ett tag & vet inte alls vad jag ska göra nu. Har sovit typ 3 timmar inatt. Men ändå är jag inte trött & jag vet om att jag inte kommer kunna somna. *Suck* Aja ska ut & röka nu sen får vi se vad som händer.


Snart fredag! :D

26 oktober 2010

Hej!


Ja det där med att sova en stund, blev ju inte precis en stund. Iaf tog en dusch när jag kom hem. Sen skulle jag ut & röka vilket slutade med att man följde med Sussie till affären :) Så va väl inte tillbaka förens halv 4, då jag la mig & sov. Hade ställt klockan för att jag skulle komma upp men det blev inte så :/ Ställde om den hela tiden, så jag sov till 8. Inte bra! Så blev att spela lite Uno med några stycken. Sen gick jag & Johanna en runda. Sen blev det upp & sätta sig här. & jag typ fryser sönder & ändå har jag varit inne typ 1 timme. Men jag hade väl inte riktigt rätt kläder på mig för en promenad i denna kylen. Men va rätt härligt & komma ut lite ändå.


Vet ni vad? På fredag åker jag till Stockholm till min älskade Louise. & ni kan ju ana hur mycket jag längtar. Ska va där hela lovet & det kommer bli skit kul. Allt är typ fixat med, det ända som kan förstöra är att jag inte får mina pengar. Men tror jag får dom torsdag/fredag. Har iaf fått ledigt sista lektionen på fredag. För ska åka upp med en som bor här (det blir billigare) & han åker efter lunch på fredag så fick ta ledigt & det gick bra. Så det e fixat & sen ska jag åka med honom hem med. Så resan & allt är fixat, nu är det bara & vänta på mina pengar. Ska hämta en väska av Jana imorgon med så att jag kan börja packa lite. Får låna en väska av henne, för min får man plats med typ 2 byxor & en tröja. Tror inte precis det räcker 1 vecka :O Oooh, vad jag längtar! :D

Nej, nu ska jag kolla facebook lite snabbt & sen ut & ta en cigg. Hur mycket jag än fryser så ska jag tvunget tvinga mig själv ut i kylan för att jag ska röka. Inte bra! Sen ska jag krypa ner i min varma säng & läsa lite. Hoppas på att jag blir trött, så att jag kan sova. Får absolut inte försova mig imorgon! Nattinatti!

Skola

Hej!


Blev som sagt att fortsätta kolla prison break igår, så blev rätt sent :/ Så försov mig idag igen, men kom bara tio minuter sent. Har haft naturkunskap & engelska nu dom 2 första lektionerna. Precis haft lunch, & jag är hungrig. Det va pasta med laxsås inte gott! :/ Men men nu ska jag snart in på den sista lektionen för idag. Matte med min absoluta favoritlärare eller inte.. Sen ska jag hem & duscha, sen blir det nog sova en stund :)


25 oktober 2010

Hej!

Blev att man somna väldigt väldigt sent igår, fasta framför Prison Break haha! Så somnade typ vid halv 6 :O Sen vaknade man vid 10 i 10 så kom försent till första lektionen. Aa, finns inte så mycket att säga om idag, har varit en väldigt dålig dag! Massa bråk & skit, folk som man inte kan lita på & ljuger en rätt upp i ansiktet. Sen att en viss lärare e som han e gör inte saken mycket bättre. Så det har verkligen inte gått bra idag! Men klara mig igenom alla lektioner, sen vad det kören. Men ingen som kom dit så jag la mig sov ist tills 7 typ. Sen ner & spela risk en stund. Men pallade inte så nu sitter jag med Sussie & Jonathan i datasalen. Ska väl sitta här ett tag sen kanske kolla lite prison break & sen sova (när nu det blir)




Love/T

Kväll :)

Hej!

Blev inte att man spela något ikväll. Så har bara tagit det lungt & tittat på tv med Melle. Tittade på Beck sen med :) Sen satt man lite vid datorn & då kom Jana upp. Så skulle D till statiol & handla så vi bestämde oss för att följa med. Men jag har inte fått mina pengar :/ Men Jana la ut till cigg så länge så löste sig. Sen när vi kom tillbaka hade D glömt & handla till Melle. Så han & jag körde tillbaka för att handla till honom haha :P Har precis kommit tillbaka & jag lär inte sova på ett par timmar så ska nog ner & titta film eller något nu. Skönt att man börjar halv 11 imorgon :) Aja, nu blir det film & sen sova. Nattinatti! :)

Söndag!

Hej!

Blev att man var uppe mycket längre igår än vad man skulle. Efter jag suttit här uppe, så stack ju ut & rökte där man träffa på 2 st. Så jag slapp laga mat för fick cheeseburgare av D ist (a) Sen hade dom ju fest i lilla matsalen, så blev att man skulle följa med ner dit. Men det hände ju en del saker, så då var festen slut, vilket nog var lika bra. Men satt & snacka med några där nere ett bra tag & sen blev det titta tv med M. Så jag kom inte i sängs förens vid 5 :O Sen vaknade jag vid 6 igen, men lyckades som tur va somna om.

Sen så gick man då upp vid 2-tiden, blev bara ut & röka sen in i sängen igen. Sen låg man bara där & lata sig. Sen stack  jag till Jana en liten stund & tittade på film med henne :) & jag var ju så duktig & inte hade ätit något, så svin hungrig va man. Vid en halv 5 orkade jag pallra mig bort till stora & laga mat. Eller laga mata ska jag väl inte säga. Hade makaroner i en burk i kylen, så det var bara att värma dom. Snabbt & enkelt :)

Nu har jag suttit här ett tag & har ingen aning om vad som händer senare. Idag är en sån seg dag, där ingen har pengar eller cigg heller haha :P Sen känner jag att det e något mer som gör att detta e ingen bra dag. Jag vet inte vad det är men jag är helt deppig & känner bara för att gå in på rummet, låsa dörren & stanna där. Men nej jag tänker inte göra det faktiskt, hur mycket jag än vill. & trött är jag med. Jag har sovit hur länge som helst hur kan det gå till? :O & en satans jäkla mensvärk har jag med & ingen har alvedon hellern. Nämen shit vad jag klagar, nu får jag försöka se det positiva i allt ist (om det finns något) & sluta va så negativ.

Men men nu ska jag kolla lite saker, sen ska jag ner & titta lite tv med M. Sen blir det ringa Jana för tror vi skulle spela lite ikväll. & efter det kanske sova eller nja ska läsa lite först. Hoppas jag kan få sova inatt med, men är jag trött nu så borde det gå. Men jag tvivlar på det. Aja, börjar inte förens halv 11 imorgon så det är skönt! :)

Love/T

Spelkväll!

Hejsan!


Blev ju att jag stack iväg till Jana (en tjej som bor här fast på lilla, finns lilla & stora elevhemmet jag bor på stora) & åt. Makaroner & köttfärsås gott! Sen stack vi iväg & skulle väcka en. Så blev det att vi stack & hämta spelen sen tillbaka dit. Så har suttit hos Daniel & Markus & spelat risk, med Jana, Daniel, Stefan. Har nog suttit 4 timmar & spelat haha. Så på slutet orkade jag & Jana inte mer så vi gav upp haha :P Nu har jag ingen aning om vad som händer, har precis kommt tillbaka. Ska väl sitta här ett tag & sen ska jag nog koka makaroner börjar bli rätt hungrig. Det låter som en bra plan tycker jag haha :) Så blir väl göra det & sen läsa lite med tanke på att jag inte kommer sova på ett par timmar..


Du gör mig så himla besviken ibland, jag försöker fixa saker & ting men du verkar bara skita i allt!
Undrar om du ens bryr dig över huvudtaget, ska jag va helt ärlig tvivlar jag nog på det.
*Suck*

23 oktober 2010!

Hejhej! :)


Kom inte i sängs förens vid 3-tiden igår :O Men men så e det ju när man inte kan sova :/ Vaknade första gången vid 20 över 9. Så blev ut & ta en cigg sen fortsatte jag att sova. Så jag vaknade inte förens vid halv 3. I vanliga fall brukar jag tänka: Oh, nej jag har sovit bort hela dagen. Men inte idag utan tyckte bara det va så jäkla skönt. Jag har ju inte alls sovit mycket denna veckan, har sånna problem med det. Så det var faktiskt riktigt skönt att få sova ut :)

Gick ut & tog en cigg iaf, sen la jag mig i sängen igen där jag låg ett tag. Sen åt jag lite & när jag skulle  ut & röka så kallade Jana på mig. Då hade deras brandlarm gått på lilla för någon laga mat. Så brandkåren fick komma dit, men det brann ju inte. Bara det att deras fläkt inte är riktigt stark, hoppas dom stackarna inte får böter.

Nu har jag precis tagit mig en dusch & ska gå bort till Jana nu. Ska äta med henne och så. Sen klockan 7 ska vi & några till spela risk. Kommer säkert bli trevligt. Men men nu måste jag kila bort till henne. Hörs senare!

Love/T

Lung dag! :)

Hejhej! :)


Blev rätt sent igår iaf :O Gick ner till dom andra som satt & spela spel, där man satt till typ en 12. Sen gick jag upp & skulle läsa klart min bok, & va väl klar med det vid 2. Sen somnade man efter mycket om & men. Har inte alls sovit bra inatt. Har drömt riktigt sjuka mardrömmar typ :/ När jag berätta om drömmarna för Aina så sa hon direkt: Blogga blogga haha :) Men jag får se sen, för kommer inte ihåg så mycket av det. Vet bara att det va sjukt läskigt!!

I morse ringde då klockan & jag snooza som vanligt, under tiden står samtidigt någon & bankar på min dör. Helt ärligt orka jag inte ens gå upp & öppna. Efter ett tag gick jag upp & öppna men ingen där, så stack ut & tog en cigg. Sen när jag kommer in igen står jag bara & tittar på sängen vilket resulterade i att jag la mig ner för att fortsätta sova. Nästa gång jag vaknade var klockan halv 10 & då flög jag upp ur sängen för någon var på väg att öppna med nyckel :O Men det visade sig bara vara min lärare/kuratorn & vaktmästaren som skulle kolla elementen för det har varit kallt dom senaste veckorna. Men trots att jag ser att det e min lärare som öppnar dörren, så vänder jag mig går tillbaka till sängen & lägger mig ner för att fortsätta sova. Vilket hon påpekar: Är du inte i skolan, jag: Nej, orkar inte. Kommer efter 10 rasten. Jaha, det va inte mer med det utan dom gick stängde dörren efter sig & lät mig fortsätta sova haha! (& det visade sig senare att det bara hade varit Aina som försökt väcka mig då vid halv 8. Hon va uppe typ 3 gånger & ändå vaknade jag inte.. Typ sista gången gjorde jag ju )

Sen 5 i 10 knackar det på dörren & jag blir skit sur för jag kunde ju FAKTISKT fått sova i 5 min till. (hade ställt klockan på 10) Denna gången var det en Sandra som kom för att väcka mig. Men jag bara låg i sängen & tittade på henne. Medans hon sprang runder: Tinaaaaaa upp med dig NU!!! Haha typ ngt sånt. Efter ett litet tag kom Veronika & Mariette. Så jag pallrade mig ur min varma sköna säng för att klä på mig & fixa i ordning lite snabbt. Sen fick jag låna 10 kr av Veronica så jag kunde köpa kaffe & en halv bulle. Dagen funkar inte utan kaffe & en cigg på morgonen. Så fick ju lite panik när jag insåg att jag inte kunde få dricka kaffe förens lunch. Men jag behövde inte vänta, för det löste sig ju :)

Sen var det dags för fösta lektionen svenska. Där vi redovisade våra arbeten om den regissör vi skrivit om. Det gick väl ganska bra enligt min åsikt. Sen satt jag mest & läste resten av lektionen & koncentrera mig på allt annat än det jag skulle. :O Sen var det lunch, äntligen! Riktigt god mat var det ju med. Pommes, lövstek & beasås. Mumsmums!! Men det slår ju inte måndag, då det är kycklinglårfilé med soltorkade tomater & basilika sås. Oooh, vad jag längtar till måndag!

Sen var det dags för dagens sista lektion, svenska igen. Där vi fortsatte lyssna på deras arbeten & skulle kolla några gamla film snuttar efter det. Än en gång la jag all uppmärksamhet på min bok & allt annat. I slutet fick vi några moraliska frågor som vi skulle svara på. Vi var 3 st i en grupp & det var rätt intressant ändå. Men jag & en till va så trött så det sluta med att hoppsan nu har vi läst alla frågorna (hade vi ju inte), får vi gå hem nu & det fick vi :) Riktigt skönt! Veronika följde med upp en runda för hon hade byxor med till mig som inte passade henne. Ett par miss sixty, ett par cheap monday & 2 par andra. Riktig snygga va dom.. & jag älskar miss sixty byxorna sjukt snygga!

Sen var det ju meningen att jag skulle sova en stund efter skolan, men nej. Gick ut & rökte, där man satt med några stycken i en timme & pratade. Sen när man väl kom upp på rummet pyssla man med allt annat :/ Så vid halv 6 kände jag bara måste sova nu. Så det blev en liten tupplur på en timme. Alla skicka ju sms & hade sig så kunde fan inte sova :/ Men aja fick lite sömn. Blir så trött på att jag inte kan få sova på nätterna. Antingen sitter jag uppe alldeles för länge (mitt eget fel), eller så kan jag inte somna eller det värsta man vaknar somnar vaknar somnar. Jag hatar det verkligen. Det enda jag längtar efter när jag är i skolan är att vi ska sluta så jag kan få sova. Suck!

Sen blev det en runda upp till datasalen, dit Jana kom sen :) Följde med henne & handla. Sen blev det att laga makaroner för min del, riktigt hungrig va jag. Sen blev det att vi gick ner i lilla matsalen där vi nu suttit några stycken & spelat uno fram till halv 12 typ. Riktigt trevligt :) Jag skulle egentligen in till Hässleholm idag, men kände det att det blev för sent. Känner för en lung helg med & bara ta det lungt. Förhoppningsvis kunna sova ut lite med så man är utvilad tills på måndag. Men det kan ju vara trevligt & vara här med, umgås med lite folk & så :D

Nej, nu ska jag kolla lite till här. Sen blir det ut & ta en cigg. Sen ska jag ta en riktigt varm & skön dusch! Sen vet jag inte om man går upp hit eller väljer att läsa ut min bok. Läste ut den andra så börja på en ny idag. Men något hittar jag väl på, ska ändå va vaken ett bra tag till, kommer inte kunna sova nu kan jag ju lungt säga! Men imorgon kan jag iaf sova hur länge jag vill & det ska bli så j*vla skönt :D Sovmorgon, yeah! Förvånar mig inte om jag kommer vakna tidigt & inte kunna somna om eller om någon väcker mig. Kommer säkerligen få massa sms & skit, kanske ska stänga av mobilen innan jag går & lägger mig :/ Att ngn kommer & knackar på tidigt tvivlar jag på, för dom flesta som jag umgås med här vet att jag sover dåligt & behöver sova. Shit, vad mycket jag skrev nu, men ibland är det skönt att bara sätta sig ner & skriva ner vad man gjort, tänker på osv.. Nej nu ska ju ut & ta den ciggen så man kan duscha sen :)


Love/T

21 oktober 2010

Hejsan! :)


Ja igår satt man ju då uppe ett jäkla bra tag. När vi skulle gå ut & ta sista ciggen så va klockan typ 03.45 & både jag & A herregud :O Så vi kom väl inte i sängs förens vid 4tiden. Sen vid halv 8 imorse stod en A & banka på dörren bara för att jag skulle komma upp. Så det var bara till att pallra sig upp ur sängen för att gå ner & äta frukost..

Sen pallra sig iväg till första lektionen som jag trodde va matte. Men icke sa nicke, jag har inte fått det nya schemat. Så det var samhällsorientering vi hade, men det blev geografi istället som inte ens som står med på schemat men men. Sen efter det svenska, rätt chill ändå! Bara sitta & läsa. Sen lunch, gott. Kycklingsoppa & äppelkaka till efterrätt. Sen skulle vi egntligen ha friskvård, men inte det heller utan då fortsatte vi med geografin. Dryyygt!!

Sen sluta vi vid 14 som vanligt, & då gick jag direkt upp till rummet & la mig :O Sen lura min dumma väckarklocka mig :( Det stod 16.20 hela tiden så trodde klockan va så mycket, tills jag såg att den va 17.05. så då va det bara & springa ner till matsalen för att hinna äta, & jag hann som tur var :)

Sen stack jag upp på rummet & läste något kapitel i min bok. Sen blev det upp till datasalen. Där jag & A sitter & e exakt som vi va igår typ. & jag e övertrött som fan! Ska snart ut & röka sen ner till dom andra i lilla matsalen som spelar spel :)


Love/T

Oktober & snö??! :O

Hejsan! :)


Ja ett bra tag sen man skrev här, men inte haft tillgång till dator på ett bra tag nu :/ Men nu har man ju data salen som man kan sitta i här..  Men ja det har väl hänt lite grann på denna månaden.. Har kommit in på Önnestad folkhögskola nu & bor där på internatet. Funkar riktigt bra i skolan faktiskt & riktigt kul & bo här med :) Mycket trevligt folk & sen är det alltid ett plus att ha nära till skolan så man slipper gå upp så tidigt på morgonen. Jag är ju inte så morgonpigg av mig haha :P Men ja annars är det väl bara det vanlig umgås med vännerna & såna saker..



Idag: Så orka man pallra sig upp vid 5 i åtta, ner & äta frukost & sen upp & göra sig i ordning. Sen fick man ju ta & pallra sig iväg till lektion, engelska. Efter det hade vi datorkunskap där jag skrev klart mitt & Sandras svenska arbete. Men jag har varit så trött idag så när vi slutar & går på lunch så går jag bara. Väl inne i matsalen kommer jag på, fan jag sparade inte arbetet. Så det va ju bara att ta sig tillbaka till datasalen, & arbetet va kvar som tur va! Så nu är det sparat & utskrivet så jag kan lämna in det imorgon :) & efter lunch så var det matte & sen sluta :D Slutar ju 14 varje dag utom måndagar..

 Efter vi slutat stack jag dirket upp till rummet för att krypa ner i sängen & sova! Klockan 16 igen ringer klockan (har middag 16.15-17.15) ville inte alls gå upp, men till slut vid 16.50 orka jag pallra mig ner & äta.. Sen låg jag bara & läste lite. Sen fick man ett sms av J att dom va i lilla matsalen om jag ville komma ner & spela. Vi är ett par stycken som brukar sitta där & spela om kvällarna. Så vi satt där ett tag & spela.

Sen gick man upp hit & satte sig vid datorn ist.. & när man väl kommer in på facebook så skriver alla att det snöar, så tänkte jag bara haha inte här. Skönt som fan! Men ni tror inte det tar en halvtimme så ska J gå hem & utbrister det snöar! Vilket både A & J typ "springer ut" så tänkte jag det får väl gå ut & röka & se. Där står dom skitglada & jodå det snöar så in i & det är oktober. Det ska inte snöa nu, det ska fortfarande va höst. Jag hatar både kyla & snö. Visst det kan väl va lite mysigt & fint men nej inte nu!! Jag nöjer mig med att ha det på julafton.. & shit, det e bara 2 månader dit med, herre gud! Nej, nu ska vi inte tänka på det nej.. Aja, nu ska jag ut o ta en cigg sen upp hit igen. Både jag & A lär ju sitta här ett tag till, för båda har sovit på dagen :/ Det e fan inte bra det, så kommer väl inte i sängs förens om ett par timmar. Hoppas nu jag kommer upp imorgon bitti!



Love/T

RSS 2.0